HAVRANÍ STOPOU

20.05.2012 15:47

 

Již 27. ročník dálkového pochodu „Havraní stopou“ uspořádal v sobotu 19. května 2012 Zdravotní klub Kryry. Na startu této tradiční turistické akce se tentokrát sešel rekordní počet účastníků: prezentovalo se jich plných 103 a šlo o akci napříč generacemi. Nejmladším účastníkem byl totiž tříměsíční Karel Rubáš z Kryr a nejstarším pětasedmdesátiletý Miloslav Váleček z Vroutku. Všichni (ať již v kočárku nebo po svých) absolvovali trasu dlouhou přibližně 11 kilometrů, to v okolí Schillerovy rozhledny a za skvostného, slunečného počasí, které jim tato sobota nadělila.

Startovalo se o půl desáté dopoledne z prostory před kryrskou radnicí. Tradičního „prvního kroku“ se tentokrát ujal místostarosta Vojtěch Michálek. Nezbytná byla i fotografie všech účastníků – a pak už nebránilo nic tomu, aby za sebou turisté nechali první metry několikahodinové pouti.

A nešlo jen o pochod. Na jeho trati čekalo všechny celkem osm stanovišť, na kterých se plnily úkoly. Průchod stanovištěm byl pak zaznamenán do karty každého účastníka.

Tradičním – já podotýkám stejně jako vloni: velmi brutálním – zakončením pochodu byl pak výstup do letního kina. Tady už pochodníci mobilizovali poslední zbytky sil. V cíli je pak čekalo občerstvení ve formě buřtů nebo zákusku.