KAŠNA V PONDĚLÍ OPĚT POVYROSTLA

23.04.2012 22:28

 

S obdivem a možná i trochou závisti si prohlížel v pondělí v podvečer rostoucí kryrskou kašnu starosta nedalekého Kolešova Václav Porazík. On sám měl před nedávnem možnost obohatit svou obec – také formou sponzorského daru – o soliterní žulové kvádry z lomu Brant u Rakovníka („Kameny pro Kolešov“ a „Kameny pro Kolešov II“) - nicméně to byl dar nepoměrně skromnější toho kryrského.

V pondělí 23. 4. 2012 kašna na náměstí před městským úřadem vyrostla zase o pár desítek centimetrů. V jejím středu bylo vztyčeno celkem pět sloupů, na kterých spočine poslední díl této „skládačky“ – kamenná mísa o průměru cca dvou metrů, jíž bude muset na její příští místo vysadit jeřáb.

Kromě toho se kolem kašny začalo už také dláždit. Během pondělí stačili zaměstnanci úřadu pokrýt zámkovou dlažbou zhruba pětinu celkové prostory. V zámkové dlažbě budou instalovány také reflektory, které ve večerních hodinách tento budoucí monument náměstí osvětlí spolu se světly, jež budou umístěna pod vodou jak ve spodní nádrži, tak i v horní vaně.