KRYRŠTÍ MYKOLOGOVÉ ODEMKLI LES

05.03.2017 14:00

 

Na schůzi Mykologického kroužku Kryry konaně v Sokolovně v neděli 5. 3. 2017 zhruba padesátka členů tohoto sdružení slavnostně odemkla les. A jako tradičně při této příležitosti oslavila Mezinárodní den žen.

Znamená to, že tato schůze byla jedna z těch slavnostnějších. Na stolech bylo bohaté občerstvení a zpráva předsedy kroužku Jaromíra Konderly o činnosti za uplynulý rok byla přednesena s odpovídajícím patosem.

 

Houbaři si tradičně připomněli, kdo od jejich posledního setkání oslavil narozeniny, jubilantům srdečně popřáli. Vzpomněli i na ty, kdo už se setkání houbařů nezúčastní. Přijali také nové členy (po dlouhém období stagnace je to pro tuto organizaci pozitivní zpráva).

 

Hovořilo se také o plánech na rok 2017, o připravovaném zájezdu (bude-li…) i o vycházkách do lesa s mykologickými odborníky, kteří přímo v terénu určí nalezené houby a pohovoří o nich. K nahlédnutí byla spousta fotografií z akcí i kroniky kroužku (dva svazky jsou dokončené, třetí je rozepsaný), jednalo se i o novince, kdy by jedna z kulturních akcí mohla být přístupná nejen členské základně, ale i široké veřejnosti.

 

 

Symbolickým odemčením lesa byla oficiální část schůze skončena. Skromnou kytičku pak k MDŽ dostaly ženy, kterým k tanci i poslechu přijel z Očihova zahrát tradiční mykologický muzikus Jaroslav Tříska.