MAŠKARNÍ BÁL PRO DĚTI

25.02.2019 01:11

 

Nedělní odpoledne 24. února 2019 patřilo v Kryrech dětem: klub žen uspořádal tradiční maškarní bál a přes to, že všude řádí chřipka, bylo v Sokolovně plno. Město pod Schillerovou rozhlednou se epidemii, kvůli níž jsou příbuzným zapovězeny i návštěvy v nemocnicích, zjevně vyhnulo. „Je tu skoro stovka dospělých,“ sdělovala mi nečekaně hojnou účastí potěšená paní Polcarová, „a zhruba stejný počet dětí.“

 

 

 

 

Všechny přítomné přivítala úderem čtrnácté hodiny paní Baladová. Na pódiu vyhrával Iša Barák a nálada byla výborná. Po parketu se pohybovaly děti v maskách motýlů, princezen a princů, potkali jste tu Spidermana nebo zrůdu z filmu Vřískot, byly tu víly nebo jsem viděl ovečku a lišáka. A mnoho dalších a dalších, ani si teď na všechny nevzpomenu.

 

V průběhu odpoledne se také soutěžilo – například kdo se jako první prokouše do středu koláče…

 

A to všechno, tahle přepestrá maškarně bálová směsice, řádila za vydatné pomoci rodičů či prarodičů celé nedělní odpoledne na parketu. A aby toho „maskování se“ pak nebylo málo, malovalo se tu i na obličej nebo jste si v improvizovaném okrašlovacím salónu mohli pořídit parádní tetování.

 

Milovníci sladkého si mohli koupit cukrovou vatu, k dispozici byly i hračky. Připraveno bylo samozřejmě také občerstvení – nějaké limonády, pro dospělé káva, kousek koláče nebo buchty.

 

FOTOGALERIE