MAŠKARNÍ BÁLY PRO DĚTI

06.03.2012 18:39

 

Hned dvě maškarní taškařice pro nejmladší obyvatele města byly o uplynulém víkendu uspořádány v Kryrech: ten první v sobotu 3. 3. v bývalém kině, druhý v neděli 4. 3. v sokolovně. K překvapení všech byly oba sály plné, na obou maškarních plesech bylo k vidění nepřeberně masek a na obou plesech se děti dobře bavily.

Sobotní maškarní bál byl privátní akcí slečny Nikoly Nedomové. Ta si to zkusila minulý rok v rámci svého školního projektu a akce měla úspěch. Z toho titulu se maškarní ples v její režii uskutečnil i letos. „Nešťastné bylo načasování,“ soudí maminka Nikoly, paní Anna Nedomová. „Na dvě dětské maškarády hned den po sobě se lidé dívali skepticky.“

„Jenže svaz žen svůj dětský maškarní ples dělá tradičně v únoru,“ dodává Nikola, „proto jsem volila březnový termín. O konání druhého plesu jsem se dověděla až ve chvíli, kdy bylo všechno připraveno a já jsem po Kryrech vylepovala letáky.“

Bylo tak příjemným překvapením, že se v kině sešlo více jak sto padesát dětí a dospělých. Tým organizátorů plesu pro ně připravil celou řadu soutěží a dětskou diskotéku.

 

 

Stejně dobře se děti pobavily i o den později v kryrské sokolovně. Tady byly organizátorkami bálu členky místní organizace Českého svazu žen. A kolik návštěvníků dorazilo sem? Bylo jich ještě více, než den před tím v kině! Na rozdíl od včerejší reprodukované hudby je v kulturáku čekala hudba živá, kterou zprostředkoval pan Iša Barák, navíc kryrské ženy nabídly i vystoupení Perliček.

Přesto všechno jsou Kryry podle mého názoru na dva maškarní bály pro děti, navíc v téměř totožném termínu, malé. Nakonec mnoho masek ze soboty se zopakovalo i v neděli, přičemž výjimkou byla snad jen malá Kačka Šimková, která se představila každý den v masce jiné. Je myslím škoda, že organizátoři obou těchto akcí k sobě nenašli cestu a nedokázali se domluvit. Může být ale příslibem do budoucna, že se po tomto maškarním víkendu budou chtít sejít a o příští případné spolupráci si společně promluvit. Kryry by tak mohly čekat akce solidně hmotně zajištěné - s kvalitním programem.