MAŽORETKY V KADANI 2x ZLATÉ

10.05.2015 19:20

V neděli odpoledne se vrátily kryrské mažoretky z Kadaně hned se čtyřmi poháry. A dvakrát byly zlaté!

Již 7. ročník akce Kadaňský Šuplík Dance se konal dne 10. 5. 2015 v kulturním domě Střelnice.

Účast kryrských mažoretek byla letos premiérou, takže jsme nevěděly, co nás čeká. Ranní přivítání, prezentace, prostorové zkoušky všech týmů a zahájení soutěže. Celková pořadí na place byla zvláštní, nebylo dáno ani vystupování dle věkových kategorií, ani dle stylu tance. Takže se mísil street dance, disco dance, mažoretky a country bez ladu a skladu do sebe. První šly na řadu Neon Stars, které předvedly výborný výkon, stejně jako po nich jdoucí Perličky. Po přestávce na oběd se dostaly na parket Cherrios a Koťata, které se snažily, seč jim síly stačily.

Po odtancování týmů následovala další přestávka a porada poroty před vyhlášením výsledků.  Všechny skupiny si odvážely účastnické listy a poháry plus malou sladkou odměnu. Cenu poroty (chápejte 1. místo v kategorii) si za nejlepší choreografii vysloužila Koťata s Bailando a Neon Stars se svou Contradanzou. Navíc Kryry získaly dvě Ceny sympatie – ty dostaly mažoretky Nicola Churanová z Cherrios a Vendula Čechová z Koťat.

Po tomto jsme pobalily všechny hůlky a kostýmy a rozjely se do svých domovů. Unavené, ale šťastné, že i tento den přinesl kryrským mažoretkám ovoce.

Chtěla bych poděkovat všem rodičům a příbuzným za podporu, pomoc a fandění, protože bez nich by tam nebyla ta správná atmosféra.

 

Irena Uldrichová

Fotografie: Petr Rejda