NÁBOR NOVÝCH FOTBALISTŮ

22.06.2011 17:45

V pondělí 20. června 2011 uspořádal fotbalový klub SK Havran Kryry na svém hřišti nábor nových fotbalistů.

Sešla se na něm bezmála dvacítka dětí, které na hřiště místního týmu doprovodili jejich rodiče. „To už o něčem je,“ pochvaloval si šéftrenér žáků Patrik Grzywacz. „První nábor jsme dělali ve čtvrtek a přišly nám tři děti.“

Ty, co dorazily v pondělí, se nejprve rozcvičily. Proběhly se kolem hřiště a pak se dostaly i k míči, aby ukázaly, jak zdatnými „čutálisty“ jsou. Byly takové, kterým míč evidentně překážel, ale někteří z chlapců ukázali, že si s balónem rozumí a proběhnout s ním krátký slalom zvládli bez problémů a s grácií zkušených fotbalových plejerů.

Zatímco děti ukazovaly, co v nich je, obešel si Patrik Grzywacz rodiče. Zapsal si budoucí fotbalisty a nezapomněl ani na kontakt na tatínky a maminky, kterým pak oznámí datum a čas prvního setkání.

Mezi zapsanými se objevilo jméno také jedné dívenky. Ta v těchto dnech končí studium prvního ročníku základní školy. Jejího příkladu pak následovala i tři další děvčata, která se původně přišla jenom podívat.

Ale zahrají si tyhle děti – myslím brzy - skutečný fotbal? Kluci prý určitě. V rámci přípravky je čeká každých čtrnáct dní jakýsi miniturnaj. A kdo ví, za pár let se s nimi možná setkáme v nějaké vyšší fotbalové soutěži.

V pondělí k tomu tyhle děti udělaly první krok…