NÁMĚSTÍ ČESKOSLOVENSKÉ ARMÁDY

06.11.2011 17:13

 

Náměstí Československé armády v Kryrech se pomalu mění. Už jsme na těchto stránkách psali o tom, že byly vytvořeny a „zušlechtěny“ autobusové zastávky. V průběhu října byla zastřešena i ta ve směru na Očihov nebo Strojetice. Proti původnímu plánu dokonce celý nástupní ostrůvek.

Kryry přitom řešily otázku zastřešení autobusových zastávek svými silami. To se výrazně projevilo na finanční částce, kterou bylo nutno vynaložit. Poslední zastřešení, které bylo na náměstí Československé armády realizováno, totiž městskou kasu nevyšlo ani na dvacet tisíc korun. Přitom firmy, které součásti městského mobiliáře nabízejí, si za takový přístřešek účtují cenu dvakrát až dvaapůlkrát vyšší.

Tím však změny náměstí před městským úřadem nejsou u konce.  Před časem jsme vyzvali čtenáře Kryrské rozhledny, aby navštívili výstavku projektů k revitalizaci prostor před MÚ, které byly k vidění v zasedačce naší radnice. Měli jste tu možnost vyjádřit i svůj názor, jaká podoba náměstí by vyhovovala právě vám. Bylo přislíbeno, že zastupitelé našeho města k názorům jeho obyvatel přihlédnou.

Na přelomu října a listopadu byl prostor náměstí rozšířen – podle vyjádření zaměstnanců města, kteří tu pracovali, bude nově vytvořená plocha vydlážděna zámkovou dlažbou. O tom, jak budou práce na nové podobě náměstí Československé armády pokračovat, bude tento web samozřejmě informovat.