NAŠE ZLATÁ MLÁDEŽ

22.04.2012 19:31

 

Zatímco se Kryry pomalu oblékají do slavnostního hávu, aby tak důstojně přivítaly největší akci roku a desítky lidí dělají všechno pro to, aby město vypadalo co nejlépe, jsou mezi námi takoví, kteří taková snažení maří.

Redakci KRYRY info na tento fakt upozornily některé ze zaměstnankyň městského úřadu, které se podílejí na úklidu komunikací. V ulici Vodní, jen pár kroků od náměstí Čsl. armády (tedy v bezprostřední blízkosti místa, které bude v příštích dnech nejfrekventovanější) se u plotu domu č. p. 43 schází naše školní mládež. Především – pravidelně – v době mezi dopoledním a odpoledním vyučováním, tedy v úterý a ve čtvrtek.

A nechává za sebou doslova spoušť. Binec. „Uklízíme to pořád a je to nikdy nekončící příběh,“ stěžují si zaměstnankyně MěÚ Kryry. „A když jsme se těm mladým pokusily domluvit, a to i prostřednictvím ředitelky školy paní Lehnerové, dočkaly jsme se tohohle.“

Na inkriminovaném a čerstvě uklizeném místě chlívek. Roztrhané lístky z autobusů – ty sem takhle žádný vítr nenavál! – a poškozené plaňky plotu. Zatímco cíleně vytvořený svinčík je záležitostí možná na pár facek a poťukání si na čelo, poškozeným plotem by se měla zabývat policie. To už je totiž konání, které lze kvalifikovat jako vandalismus.