OSLAVA MDŽ

08.03.2019 08:53

 

Jaký je rozdíl mezi ženou a mužem?

 

„Chce-li se žena dostat muži pod kůži, stráví několik minut před zrcadlem.

 

Chce-li se dostat muž pod kůži ženě, stráví několik let vymýšlením implantace mikročipů.“

 

Zdeňka Ortová

 

 

 

V neděli 3. března 2019 oslavily ženy v Kryrech svůj svátek – Mezinárodní den žen. Odpolední a podvečerní posezení s hudbou, dobrým pitím i jídlem uspořádal s podporou města Kryry místní Klub žen a sešlo se tu na čtyřicet oslavenkyň.

 

 

 

Poblahopřát k svátku žen dorazily hned v úvodu slavnosti nejmladší kryrské mažoretky - Cherrios. Pak, po přípitku, po nedlouhém vinši, který přednesla Hana Baladová, přišel pogratulovat také Iša Barák, který pak vyhrával a zpíval celé odpoledne. Pro každou z žen byla připravena kytička. K podávané kávě si oslavenkyně pochutnaly i na zákusku, na stolech byly jednohubky. Ženy si svůj svátek v kryrské Sokolovně prostě užily.

 

 

I když…

 

V kulturáku byli při této slavnostní příležitosti pouze tři muži (Barák s klávesami a Ďuran s fotoaparátem a kamerou se nepočítá…). Když jsem se Hany Baladové zeptal, proč nepřišel nikdo z vedení města – a v našem zastupitelstvu sedí 11 mužů - komentovala to s tím, že nikomu neříkala. Tak snad právě proto se někdo mohl, byť jen na chvíli, zastavit! O akci se dlouho dopředu vědělo. Účast některého ze zastupitelů na takové oslavě bývala dřív pravidlem. „MDŽ může být sice komunisty zprofanovaný svátek,“ říká Zdeňka Ortová, aforistka, fejetonistka a autorka deseti knih, za které obdržela i několik prestižních ocenění – na to jsme si ale v Kryrech, pokud si dobře vzpomínám, nikdy nehráli, „nicméně ženy, kterým je věnovaný, rozhodně zprofanované nejsou!“

 

Barvy vedení města na kryrském MDŽ tak nakonec hájila jenom žena: přišla sice pozdě, ale přece nakonec: paní Věra Melicharová...

 

Pánové, to je TRANSKONTINENTÁLNÍ VOSTUDA!

 

 

 

A tak dovolte prostřednictvím těchto stránek alespoň mně, abych všem ženám popřál všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spoustu sil. Vzorné partnery, skvostné a nikdy nezlobící děti.

 

To bude asi šílená nuda…

 

 

 

 

FOTOGALERIE