PERLIČKY OPĚT MEDAILOVÉ

28.04.2013 16:59

 

 

V sobotu 27. 4. 2013 se kryrské mažoretky Perličky zúčastnily 2. ročníku soutěžní přehlídky mažoretkových souborů „Českokamenická mažoretka“. Soutěže, jejíhož prvního ročníku se zúčastnilo více než 400 soutěžících se čtyřicítkou vystoupení.

 

350 soutěžících v 39 choreografiích. To byl pak 2. ročník mažoretkovské soutěže Českokamenická mažoretka, v níž Kryry reprezentovaly naše Perličky.

V silné konkurenci se neztratily a nakonec vybojovaly dvě bronzové medaile. O tom rozhodla porota ve složení Kamila Hlaváčiková z Mostu (předsedkyně), Pavla Landsmannová z České Lípy, Julie Samková z Nového Boru a Pavla Holečková z České Kamenice.

A jak soutěž viděla vedoucí souboru paní Irena Uldrichová?

„Malé Perličky měly nejvíce zastoupenou kategorii,“ vypráví, „soutěžily proti dalším sedmi velmi šikovným týmům. Starší mažoretky pak rozladilo hned první vystoupení v jejich kategorii, byla to choreografie mosteckých SPLENDIX, kterým se sestava mimořádně povedla, a jejich děvčata nasadila laťku skutečně vysoko. Perličky se ale nevzdaly, zabojovaly a právem si vydobyly konečné třetí místo.

Atmosféra v soutěži i v týmu byla příjemná, cesta klidná, celý den náročný. Ale vyplatil se. Porota byla spravedlivá.

Velké díky rodičům i všem mažoretkám. A také Terezce Veselkové!“

 

„Malé“ Perličky dovezly z Kamenice bronz, „velké“ Perličky skončily třetí také (z osmi souborů).