ROHOŽKA

18.03.2011 06:04

 

Zvýhodnit sebe sama na úkor ostatních se mezi normálními lidmi považuje za… řekněme amorální. Určitě bych našel daleko výživnější výraz, ale budu ještě mírnější: takto získaná výhoda je diskutabilní. Tím spíš, že to, o čem tady budu psát, přineslo dotyčnému jedinci zisk zanedbatelný, minimální, přičemž škoda, která takto mohla vzniknout, mohla mít nedozírné následky.

  

 

Dříve

Vlna spravedlivého rozhořčení zasáhla na začátku týdne obyvatele jedné bytovky v ulici Za Stodolami. Jistý nenechavec si vyčíhal vhodný okamžik, aby se obohatil o železnou rohožku před vchodem. Nebyl dopaden, třebaže to bylo dílem pouhé náhody a chyběly doslova vteřiny, aby byl přistižen při činu, popaden za flígr a bylo s ním naloženo, jak by zasloužil.

 

Po krádeži

Před domem č. p. 559, a to těsně za vchodovými dveřmi, tak zůstala jáma o hloubce několika nevýznamných centimetrů, která byla s to přivodit i poměrně vážné zranění. Obyvatelé domu byli okamžitě o překážce před vchodem informováni, zpravena byla i Policie ČR.

 

 

 

Dnes – aspoň nějak

Železná rohož poputuje patrně do některé sběrny druhotných surovin. Byl jsem se podívat, kolik takový „úlovek“ může „koštovat“. Na hlavní ulici v Kryrech se za kilo železa platí nepřehlédnutelné tři kačky. Když to tedy hodně přeženu, dotyčný výtečník se obohatil možná o patnáct korun, tedy má v pekárně na pivo…

 

… bože můj!