SATELITNÍ TURNAJ FOTBALOVÝCH PŘÍPRAVEK

29.04.2012 11:08

 

Nejmladší fotbalisté SK Havranu Kryry se představili v sobotu 28. 4. 2012 na domácím hřišti u příležitosti konání prvního satelitního turnaje fotbalových přípravek.

O desáté dopoledne, za skvostného, slunečného počasí, účastníky tohoto sportovního klání přivítal a turnaj zahájil starosta Kryr Miroslav Brda. Zástupci všech sedmi týmů (FK POSTOLOPRTY, SK ČERNČICE, TATRAN ZKZ PODBOŘANY, SK CÍTOLIBY, FK LOUNY, STŘEDOHOR DOBROMĚŘICE a domácí SK HAVRAN KRYRY) obdrželi také drobné upomínkové předměty.

Na začátku této sportovní události premiérově zazněla nová hymna SK Havranu Kryry, jejímž autorem je tatínek jednoho z hráčů přípravky – pan František Musílek (na fotografii vlevo). Zazní i v závěru videa.

Pak už se hrálo. Na velkém fotbalovém hřišti byla vymezena dvě hřiště menší (30 x 19 m), na nichž se pohybovalo pět hráčů jednotlivých týmů, přičemž čtyři byli v poli a pátým byl gólman, který hájil svatyni o dvou a půl metrové šíři. Všechny týmy se v průběhu soboty utkaly každý s každým, přičemž se hrálo 1 x 12 minut. I to byl pro fotbalový potěr záběr, neboť musel odehrát 72 minut, tzn. téměř regulérní fotbalový zápas.

Obě hřiště byla plná velice urputných, emotivních duelů, do nichž hráči všech mužstev nastupovali s obrovským nasazením, entusiasmem, bojovností. Nezřídka došlo na hřišti i na slzy, které sušili jak trenéři (ti velice sugestivně), tak také přítomní rodiče (většinou velmi láskyplně). Faulů bylo pomálu, malí fotbalisté se věnovali především hře. A došlo-li už k nějakému ostřejšímu zákroku, nikdy nebyl záludný, nikdy zákeřný.

Zmínění rodičové (na snímku fanoušci domácího týmu) byli úžasní – jestliže jsem výše napsal, že hráči sváděli emotivní souboje, pak rodiče všechny zápasy prožívali pětkrát tolik. Velmi nahlas – a často velmi nekriticky - hodnotili rozhodnutí sudích, povzbuzovali ty své v jejich úsilí a nezřídka i vběhli na hrací plochu, to když se jejich potomek svalil na trávník po nepříjemném zákroku soupeře nebo se jen rozplakal po nevydařené akci.

Po prvních zápasech bylo zřejmé, že k nejlepším bude patřit tým fotbalistů z Cítolib. Ti nakonec celý turnaj nejen vyhráli, ale odnesli si i dvě ze tří individuálních cen: nejlepším střelcem turnaje se stal Jan Šíma a nejlepším hráčem desetiletá Beáta Havlíčková (mimochodem cítolibští přijeli do Kryr jako jediní se slečnou na soupisce – a měli na ní děvčata hned dvě). To byl skutečně naprosto výjimečný fotbalový zjev: pálila míče přes celé hřiště a gólmani protistrany většinou neměli šanci.

Kryrští se představili ve velmi kvalitním světle. Hráli dobře a od začátku patřili k nejlepším. Ze šesti zápasů jediný prohráli, v jednom remízovali, zbývající čtyři - dá se říci, že přesvědčivě – vyhráli. Skončili třetí – stříbro jim uteklo doslova o „fous“, jen o skóre.  

Zvítězili, jak už jsem uvedl, hráči SK Cítoliby. Druzí byli mladí fotbalisté z Postoloprt, třetí příčka zaslouženě patřila domácím. Odvedli obdivuhodný výkon a realizační tým kryrské přípravky na ně může být po právu hrdý.

Soupiska SK Havranu Kryry:

Matyáš Krupička (12), Václav Fürst (1), Tobiáš Bartoň (1), Adam Jahn (2), Jiří Horník (3), Pavel Jakub (4), Jan Šebek (5), Petr Heský (6), Tomáš Halámek (7), Aleš Musílek (8), Jakub Kodejš (9), Josef Kohout (10), Aleš Reininger (11), Petr Starý (13), Mikuláš Starý (14), Tomáš Janoš (15) a Tomáš Příhoda (16).