Schillerova rozhledna – REAKCE

06.06.2011 07:17

Do redakční pošty mi přišel e-mail, který tímto zveřejňuji. Chci zdůraznit, že na těchto stránkách poprvé a naposledy v životě. Ne proto, že bych chtěl komukoli upírat jeho názor, ale proto, že mohu-li vyjadřovat své mínění já – A PODEPSAT SE POD NĚ!!! – pak to očekávám i od těch druhých.

E-mail zveřejňuji bez jakéhokoli zásahu do textu, bez úprav a oprav gramatických chyb:

 

Dobrý den,

reaguji na Vámi psaný článek na internetové stránce kryry.cz ohledně rozhledny. Za prvé bych rád vyjasnil pár "dezinformací", které jsem v článku našel a rád je uvedl na pravou míru..

Prvně - Jak správně uvádíte, na rozhlednu jsou opravdu namířeny tři halogenová tělesa, avšak již několik týdnů (měsíců) je funkční pouze jedno.

V žádném případě nikdo neomotávál toto těleso pytlem na tříděný odpad. Přes těleso byla přelepena speciální barevná folie, která je výráběna přímo pro tyto účely. (Folie pro změnu barvy divadelních světel typu PAR do výkonu 1000W nehořlavá - certifikovaná).

Další lživá informace, zřejmě Vám podsunutá (nejspíš zhrzeným panem starostou, který s tímto zpestřením nepřišel sám..) je ta, že se musí kvůi této instalaci měnit v reflektorech halogenové výbojky. To je holý nesmysl.

Celkové náklady na toto "zpestření" mohly být 100,- kč za ony folie a pár výšlapů na rozhlednu s žebříkem na rameni. Co se týče výjezdu Avie nahoru, nemyslím si, že byl životně nutný.. (Stačí kdyby snad jen pan starosta a představitelé města byli trošku nad věcí) ..Jistě by onu folii dotyčná skupina nebo jedinec za pár dní vyměnili za jinou barvu nebo sundali.

A perlička na závěr ? Kolik asi stojí provoz  té samé plošiny na avii, která bude zřejmě týden co týden jezdit po silnici v Kryrech a zalévat truhlíky s kytkami zavěšené na veřejném osvětlení? Já se jen v duchu směju a ptám se sám sebe kdo dodal ony truhlíky a květiny do nich ?
Možná by si pan starosta měl nejdříve ověřit pravdivost svých výroků než začne mezi lidi pouštět záměrné lži a dezinformace a tím poškozoval skupinu nebo jedince, kteří jen možná nechtějí, aby byli Kryry pořád tak "šedivé"...

Na závěr by možná neškodilo kdyby na internetových stránkách Kryr bylo diskuzní forum pro občany, třeba Vámi moderované.. Já bych tam tento mail milerád uveřejnil, takhle budu pouze doufat, že ho po přečtení nehodíte do složky SPAM..

S pozdravem

Vomáčka František