SOUSTŘEDĚNÍ PERLIČEK

18.04.2011 07:57

 

Kryrské mažoretky PERLIČKY se ve dnech 15. – 17. dubna 2011, tedy čtrnáct dní před vystoupením na Svátcích dobré nálady, zúčastnily víkendového soustředění v rekreačním středisku Soseň u Rakovníka.

„Potřebujeme pilovat,“ svěřila se Irena Uldrichová, vedoucí souboru, „scházíme se normálně jednou týdně, což není mnoho.“

 

 

Dvanáct dívek, které se soustředění zúčastnily, své skladby znají. Šlo o to, aby se jejich procvičování mohly věnovat v podstatně širším časovém rozsahu, než v rámci běžného týdne. A přestože šlo především o nácvik a dril, děvčata měla čas si i odpočinout, zaskotačit, pohrát si.

 

 

Soustředění Perliček svůj účel splnilo – v neděli odpoledne se dívky vrátily do Kryr - a jestli jsme s nimi hovořili, dověděli jsme se, že některým se domů ani nechtělo.

 

 

Závěrem podotýkáme, že dík za zdařilý průběh akce patří vedle vedoucí souboru Ireny Uldrichové také slečně Janě Drabové, která nad dívkami z Perliček bděla jako druhý dospělý, a Městskému úřadu Kryry a manželům Frankovicovým, kteří se postarali o dopravu.