STROJETICKÁ POUŤ

11.08.2013 20:53

V sobotu 10. 8. 2013 se v odpoledních hodinách - již po šesté - uskutečnila Strojetická pouť. Přes (řekněme) rozpačitý (a opožděný) začátek šlo o akci nakonec velmi vydařenou, které po celé odpoledne přálo i počasí a bavily se na ní především děti.

 

Kolem půl třetí účastníky pouti přivítal za Osadní výbor Strojetice pan Josef Kolář. Jako první vystoupily strojnické děti, „Strojsyčáci“, s tanečním vystoupením.

 

Od tří hodin pak sloužil v kostele Nanebevzetí Panny Marie poutní mši farář Josef Hurt.

Celé odpoledne se o hudební doprovod akce starala skupina Fernetic (Brutal Veteran Country & Folk), která v novém složení hraje od roku 2009. Před tím vystupovala pod názvem Rychlé pípy, a to především na území Karlovarského, Ústeckého a Plzeňského kraje. Hrála svoje skladby i písničky převzaté - a hrála dobře.  

 

Se dvěma tanečními skeči vystoupila v průběhu odpoledne také skupina Recesse. Stylově s country a pak také se svým Labutím jezerem. Nechyběla samozřejmě ani společná fotografie s Fernetiky, kteří pak kryrská děvčata pozvali, aby si zatancovala na začátku září také na jejich vystoupení v Karlových Varech.

 

Zlatým hřebem odpoledne pak byl pak pan Jaroslav Kaňa s čtyřměsíčním „kotětem“ tygra ussurijského – samečkem Bobo.


Když už jsme u té zvěře - po celé odpoledne jste si mohli ve Strojeticích prohlédnout také malou „ZOO“ a v ní párek oveček, chovné králíky a exemplář vepříka, prý křížence divočáka a čínského prasete, přijeli koně a děti se na nich mohly samozřejmě svézt.

 

K dispozici byl také skákací hrad, opatřit jste si mohli tetování a samozřejmě se občerstvit. Strojetické ženy připravily jako ochutnávku něco sladkého, k mání byly langoše, klobásy nebo stejky. Pivo bylo jako křen, točila se kofola, rozlévaly nealkoholické nápoje všemožných barev a chutí. Vybral si prostě každý.

 

O vyvrcholení odpoledne se postaral kryrský SDH s tradiční pěnou. Tentokrát byla obzvláště vydařená a rodiče v ní své potomky doslova hledali.