VÍKENDOVÝ FOTBAL

25.04.2011 08:38

Velikonoční fotbalový víkend SK Havranu Kryry začal o Bílé sobotě soubojem mužstva žáků proti vrstevníkům z Postoloprt. Hrálo se od 10,00 hodin na místním hřišti, přičemž domácí prostředí pro naše nejmladší fotbalisty nijak zásadní výhodu neznamenalo – svým soupeřům podlehli v poměru 0 : 3.

 

 

S očekáváním se hledělo na podvečerní zápas kryrského „áčka“. To si totiž nevede zatím vůbec špatně – pohybuje se na čele tabulky a do Kryr s ním přijel změřit své síly tým ze Strupčic, aktuální lídr soutěže. Domácí Havrani tak měli možnost snížit pětibodový náskok na ušlechtilejší rozdíl.

Zápas byl pěkný – hostující jedenáctce se sice podařilo vstřelit první branku, domácí však nerezignovali a snažili se. Strupčičtí v zeleném ale byli stále o krok napřed, navíc s úspěchem zdržovali, když se po každém střetu s domácími, ať už na hranici či za hranicemi pravidel, káceli k trávníku jako srpem podťatí. A tak se „ošetřovalo“ a „ošetřovalo“, sudí to bez problémů baštil - a jestli něco nastavil, pak to ze strany hostujících na pažitu proskuhranému času adekvátní rozhodně nebylo.

 

 

Arbitr zápasu nešetřil ani žlutými kartami. Rozdal jich za půldruhou hodinu nepočítaně, některé za naprosto nevinný a čistý zákrok, jindy za faul, který jednoznačně volal po vyloučení. Strupčickým se, a já tvrdím, že nejenom díky umu fotbalovému, ale i talentu hereckému, v druhém poločase podařilo vstřelit ještě jeden gól a žádný nedostat – utkání skončilo za bouřlivých ovací příznivců hostujícího týmu, kterých přijelo požehnaně, v poměru branek 0 : 2 – a tak ani z druhého zápasu na domácí půdě si Havrani nepřipsali ani bod.

 

 

Neděle Vzkříšení se fotbalově odehrála pouze padesátiprocentně. Kryrský dorost vycestoval na utkání do Podbořan, odkud si přivezl šestigólovou nadílku. Čest SK Havranu Kryry tak zachraňovalo pouze naše „béčko“, které se v půl jedenácté postavilo proti hráčům z Buškovic, aby opět sehrálo (nemýlím-li se, je to na jaře potřetí za sebou…) výsledkově nikoli fotbalový, ale hokejový duel: svým soupeřům nadělili čtyři branky, aniž by inkasovali jedinou.