VÍKENDOVÝ FOTBAL

04.09.2011 20:50

 

Úspěšná bilance – asi tak lze nejlépe charakterizovat víkendové snažení našich fotbalistů. Na svůj vrub si totiž kryrský fotbalový havran připsal tentokrát skutečně cenné body. Některé o to cennější, že s nimi počítáno nebylo, že kryrští fotbalisté nastupovali do zápasu v roli outsiderů a jasného favorita, dokonce na jeho hřišti, dokázali porazit.

Hovořím o našem „A“ týmu, který svůj mač sehrál v sobotu 3. 9. v Litvínově, přičemž domácí mužstvo dokázal porazit v poměru 2 : 1. Tentýž den na domácím hřišti sehrálo kryrské „céčko“ zápas s Želečí, které dokázalo vstřelit pět branek a inkasovat pouze dvě a naši žáci si s týmem z Libčevsi poradilo ve stejném poměru jako „áčko“ – tedy na hřišti soupeře vyhráli 2 : 1.

V neděli 4. 9. svůj zápas sehrálo družstvo „B“. Utkalo se s týmem FK Blažim, který v 10,30 hodin nastoupil na kryrský pažit v červenobílých dresech. Proti žlutočerným domácím zahájil velmi sebevědomě, přičemž převaha mu vydržela dobře polovinu prvního poločasu. Před brankou hostujících se domácí objevovali pouze sporadicky a hrálo se především před kryrským gólmanem - naštěstí bez gólového efektu. Zaútočili-li občas také domácí, branku soupeře neohrozili, a to i dílem přispění sudího duelu pana Klepáčka, na jehož rozhodování se snášela z ochozů kryrského stadiónu čím dál ostřejší kritika. Také proto, že kryrští Havrani zhruba od poloviny první půle začali hrát kopanou, načež hosté dokázali reagovat pouze zákroky hraničícími (či za hranicemi…) pravidel.

Zřejmě k nejdiskutabilnější situaci došlo v pokutovém území hostí, kdy se po střetu s jedním ze soupeřových hráčů k zemi poroučel domácí Lukáš Hájek. On sám se na fóru webu kryrské kopané vyjádřil takto: „Mně se to dnes vůbec nepovedlo, pak na mě jasná penalta a měl jsem po zápase. A možná budu mít na delší dobu pauzu…“ Podle dostupných informací má Lukáš natržené vazy a skutečně si od fotbalu nějaký ten den odpočine. Pokoušel se setrvat na hřišti ještě pár minut, nicméně to nešlo a ještě do skončení prvního poločasu byl vystřídán, aby o přestávce opustil hrací plochu na nosítkách. Zákrok nevypadal hezky ani trochu a mně osobně absence hvizdu píšťalky rozhodčího vadila. Nicméně nejsem arbitrem, nepasuji se do role znalce kopané, a tak posouzení celé situace nabízím těm, kdo jsou fundovanější než já, krátkou videosekvenci:

 

 

 

BlueBoard.cz

 

 

Kryrským se pak několik minut na to podařilo dostat míč za záda hostujícího brankáře, s čímž se oba týmy v polovině zápasu rozešly do šaten.

Druhá polovina utkání, především pak jeho úvod, byla doslova smrští: během několika málo minut nastříleli Havrani do soupeřovy branky tři góly, čímž o osudu utkání rozhodli. Hostující družstvo se sice vzmohlo na několik málo útoků, byly však bezzubé. Domácí hráli jednoduše, k brance soupeře se dostávali tak, jako kdyby snad ani nechtěli, prostě balón přilepený na kopačkách a každý jejich útok hrozil vstřelením dalšího gólu. I trenér FK Blažim, kterého bylo v prvním poločase z lavičky hodně slyšet, rezignoval a jen tiše sledoval závěr zápasu, v němž kryrští hráči přidali ještě dvě branky. Zápas tak – naprosto zaslouženě – skončil v poměru 6 : 0.