VÍKENDOVÝ FOTBAL

03.04.2011 20:40

První dubnový víkend čekaly družstva SK Havran Kryry celkem čtyři duely, z nichž nakonec byly odehrány pouze tři.

Tým žáků se se Žatcem neutkal – tým soupeře v soutěži skončil a jeho výsledky byly anulovány. Mužstvo „B“ pak v sobotu remizovalo 1 : 1 na hřišti soupeře v Hlubanech a tým „A“ vyhrál (také v sobotu) v Duchcově 4 : 1.

V neděli o desáté dopoledne bylo sehráno utkání dorostu Kryry versus Cítoliby. Od samého počátku utkání měli kryrští poměrně výraznou územní převahu, kterou však nedokázali zužitkovat - v útoku byli prostě bezzubí. Mohlo se hrát tisíckrát na polovině soupeře, ve fotbalu se hraje na góly. Hostující tým tohoto faktu dokázal využít – z ojedinělých útočných akcí uměl skórovat. Obrana domácích jako by ani nebyla. Před kryrským brankářem se tu a tam zjevil jako blesk z čistého nebe soupeřův útočník a minely obránců nekompromisně trestal. Je poctivé říci, že při první brance v síti Kryr selhal především rozhodčí – pomezním odmávaný ofsajd nepískal. Další tři góly v síti domácích však byly zcela regulérní a odchod do šaten po půli zápasu za stavu 0 : 4 se zdál být jasnou záležitostí. Těsně před poločasem se však domácí přeci jen prosadili a alespoň jednou skórovali.

Druhý poločas byl o něco málo vyrovnanější. Kryry se ale nevzmohly (gólově) vůbec na nic, zatímco cítolebští dokázali vstřelit ještě jednu branku. Zápas tak skončil v poměru 1 : 5.