VÍKENDOVÝ FOTBAL

28.09.2011 09:15

 

Všechna utkání uplynulého víkendu sehrála mužstva SK Havranu Kryry v sobotu 24. 9. Naše „béčko“ tento den podlehlo jako hostující tým fotbalistům Velké Černoci v poměru 1 : 2 a „céčko“ dotalo v Hlubanech dokonce pětigólový příděl, přičemž samo se vzmohlo na branku jedinou.

Čest Havranů tak zachraňovala naše poslední dvě družstva: vyhrála obě na domácím hřišti a obě změřila své síly s mužstvy Bezděkova. Dopoledne na trávník kryrského stadiónu vyběhly žákovské týmy – v tomto utkání padlo celkem sedm gólů, z toho čtyři skončily v brance hostí a tři lovil ze své sítě brankář domácích.

V půl páté večer se pak na témže hřišti sešla družstva bojující v krajském přeboru: SK Havran Kryry, nováček této soutěže, v tomto okamžiku okupující se sedmi body jedenáctou příčku tabulky, nastoupil proti třetímu SK Bezděkov. „Papírově“ se situace jevila jednoznačně a kdo je favoritem, bylo zřejmé.

Už po pár minutách úvodního hvizdu však byla potvrzena ta pravda, že papírové předpoklady realitě odpovídat nemusí. Nic totiž nenaznačovalo tomu, že by tabulkově ledva průměrný tým nemohl s mužstvem z předních příček soutěže sehrát naprosto rovnocennou partii – a dokonce víc, přehrát jej. Kryrské „áčko“ mělo první poločas ze hry skutečně víc a svou převahu dokázalo i gólově zúročit: v závěru poločasu si v pokutovém území vynutilo faul a z něho plynoucí pokutový kop. Gólová střela směřovala blízko nad zemí k pravé brankářově tyči – a byla to poslední branka, která v tomto zápasu padla. Naštěstí.

Ve druhé půli se totiž úlohy vyměnily a druhá pětačtyřicetiminutovka už na to, že hraje třetí tým s jedenáctým, jednoznačně vypadala. Kryry však svůj hubený, „penaltový“ náskok udržet dokázaly, a tak se s hráči Bezděkova rozešly nakonec v poměru 1 : 0. V tabulce krajského přeboru tak poskočily do její lepší poloviny a pro tento týden se usalašily na velmi pěkném sedmém místě, hráči Bezděkova o dvě místa propadli.

Utkání v Kryrech podle oficiální statistiky sledovalo 80 diváků. Tedy nejméně v rámci soutěže. Na všech ostatních stadiónech byly ochozy výrazně plnější, což by do budoucna měla být pro kryrské fotbalové fanoušky výzva. Za kvalitnější divácké podpory by se našim mužstvům hrálo určitě lépe a tento fakt by se bezesporu odrazil i kvalitě jejich hry.