VÍKENDOVÝ FOTBAL

03.10.2011 01:45

 

Na sklonku právě skončivšího týdne sehrála fotbalová mužstva Kryr tři zápasy. V sobotu 1. 10. zajel tým našich žáků do Lenešic, kterým dokázal nastřílet jako hostující družstvo tři branky, aniž jedinou inkasoval. Odpoledne pak na hřiště ve Strupčicích vyběhla jedenáctka našeho „áčka“, která domácím sice těsně, přesto přece podlehla: Zápas Strupčice – Kryry skončil v poměru branek 3 : 2. Céčko tento týden nehrálo.

Na góly nejbohatším se stalo utkání nedělní – v půl jedenácté dopoledne zahájila píšťalka rozhodčího zápas „béčkových“ týmů Kryr a Duban. Na hřiště SK Havranu Kryry si našla cestu možná stovka diváků, která dokázala vytvořit solidní kulisu. Hrálo se za nádherného počasí – kdo tedy přišel, prožil příjemné předobědí.

Tomu bezesporu přispěl i výkon domácích. Po poněkud rozpačitých prvních pár minutách začali mít kryrští výrazně více ze hry a co bylo důležité – dokázali na rozdíl od svého soupeře šance gólově zúročit. Nedá se říci, že by Dubany hrály úplně druhé housle. Jejich útoky uměly být i nebezpečné, několik koncových střel zavánělo brankou. Domácí brankář však v první polovině poločasu vystřihl tři, možná čtyři excelentní zákroky a míč za svá záda nepustil. Góly tedy padaly na druhé straně. Poprvé se míč ocitl (pravděpodobně) za brankovou čarou kolem dvacáté minuty utkání – tenhle gól však rozhodčí neuznal. Přiznal se, že situaci dobře neviděl a nebyl si jist. Já osobně stál tři metry od inkriminovaného míče (tedy významně blíž, než rozhodčí), který brankář ulovil možná už za brankovou čarou, ale za to, zda se o branku jednalo, bych ruku do ohně také nedal. A moudřejší jsem nebyl ani z prohlídky videozáznamu, který jsem pořídil. Patrně tak jako určitou kompenzaci hvízdl možná o tři minuty později rozhodčí penaltu, kterou domácí proměnili. Což byl pro hostující tým začátek konce.

Do poločasu totiž dokázaly Kryry Dubanům nastřílet ještě tři branky, přičemž obdržely jedinou. Diváci na stadiónu tak v první půli viděli dohromady pět gólů (plus dva, které sudí neuznal). Fandili vehementně – a to do konce tak, že na ně pomezní běžel žalovat hlavnímu a organizační tým domácího mužstva šel k tribuně divácké vášně zklidňovat.

V druhé polovině se hra zklidnila. Domácí hrající už v naprosté pohodě připsali na soupeřův účet ještě tři další branky. Výsledek zápasu Kryry – Dubany tak byl 7 : 1.