VÍKENDOVÝ FOTBAL

06.11.2011 20:39

 

I první listopadový víkend sehrály fotbalové týmy SK Havranu Kryry své zápasy. V sobotu 5. 11. Přivítalo naše „céčko“ hráče z Holedeče a porazilo je v poměru 3 : 2. Žákovské družstvo změřilo své síly s Tuchořicemi. Zvítězilo 4 : 1 a stalo se vítězem podzimní části své soutěže s luxusním skóre 45 : 10; s tím, že dokázalo zvítězit ve všech zápasech kromě jediného, ve kterém remízovalo.

V neděli 6. 11. hrálo naše „áčko“ v Děčíně, kde prohrálo v poměru 1 : 3.

„Béčko“ se pak na domácím hřišti utkalo se Slavětínem. Nakonec vyhrálo, nicméně tentokrát skutečně s pomocí Boží.

Doslova a do písmene. Na zápas se totiž přišel podívat i nový kryrský farář Josef Hurt (rozhovor s ním připravuje Kryrská rozhledna) a třebaže mu bylo zpočátku nutno vysvětlit, v jakých dresech domácí hrají, rychle se na hřišti zorientoval, aby v druhé půli utkání byly jeho motlitby za trápící se kryrské plejery vyslyšeny a oni dokázali vsítit vítězný gól.

Hrál se totiž poměrně vyrovnaný zápas. Kryry se v prvním poločase ujaly sice vedení, ale ještě před poločasem hostující Slavětín vyrovnal z přímého kopu, kdy se dokonce zranil domácí brankář. Ten se ještě pokusil nastoupit v druhé půli zápasu, nicméně po několika minutách hry se nechal vystřídat. Chvilku měli více ze hry hosté, chvilku domácí. Štěstěna se nakonec usmála na tým zpod Schillerovy rozhledny, kterému se podařilo dostat ještě jednou míč za záda soupeřova gólmana. Se závěrečným hvizdem sudího tak na výsledkové tabuli mohl zazářit zápis 2 : 1.