VÝLOV MUKODĚLSKÉ PŘEHRADY

16.11.2013 07:33

Jako každý druhý rok proběhl na sklonku minulého týdne výlov Mukodělské přehrady. Opět to byly tuny ryb - převážně kaprů, pak také amurů, candátů nebo štik. K tomu okounů, plotic a dalších hospodářsky nijak zásadně významných ryb. A těch bylo letos díky bleskovým povodním požehnaně.

Ryby se tradičně pod hrází také prodávaly. Kapři za luxusních 65,- Kč/kg, amuři o pětikorunu dráž. Štika tentokrát přišla na 180,- Kč/kg a candát na 250. Ryb bylo dost a příchozí z nejbližšího i vzdálenějšího okolí touto nabídkou rozhodně nepohrdli. Pro všechny bylo připraveno také občerstvení. Pivo, limonáda, čaj, grog nebo kafe, to pro ty žíznivé, hladem strádající mohli ochutnat buď klobásku, nebo třeba i smaženého kapra.

 

A co bude s Mukodělskou přehradou teď? Přes zimu se nechá prázdná nádrž vymrznout, poté bude vyvápněna, napuštěna a nasazena sem bude nová rybí násada. Ta bude mít kolem dvaceti, pětadvaceti dekagramů, což odpovídá rybám velikosti kolem dvaceti centimetrů. Ty pak během příštího půldruha roku dorostou do velikosti „macků“, které bylo možno spatřit z hráze přehrady na konci minulého týdne.