VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE KRYRSKÝCH MYKOLOGŮ

22.04.2013 20:22

V neděli 21. dubna 2013 se v kryrské sokolovně sešlo na padesát členů místního mykologického kroužku na své výroční členské schůzi.

Výroční zprávu přednesl předseda kroužku Ing. Jaromír Konderla. Shrnul v ní a zhodnotil události minulého roku, především účast našich mykologů na celostátní degustaci hub v Žatci, výstavu hub uspořádanou v rámci oslav 100. výročí založení kryrské školy, zájezd kroužku do Valče a v neposlední řadě i závěr houbařské sezóny a symbolické uzamčení lesa.

Tradičně se na mykologické schůzi také blahopřálo - tentokrát k významnému, kulatému jubileu pana Karla Spurného. Všechno nejlepší k sedmdesátinám!

Na řadu samozřejmě přišla také zpráva o hospodaření kroužku a stanovisko jeho kontrolní komise.

Ozvláštněním výročky pak bylo promítání – předsálí sokolovny potemnělo a na plátně se objevil Gusta Hermann, zakladatel tohoto kroužku – ten mimochodem letos oslaví 40 let své existence – a loni zesnulý Milouš Archman – tedy poslední ze zakládajících členů kroužku. V půlhodinovém videozáznamu z roku 2007 pěkně, zasvěceně i vtipně pohovořili o historii kroužku nebo o dřevokazných houbách. Druhým filmem byla pak videoreportáž z odemykání lesa a oslavy MDŽ. Na závěr Ing. Konderla promítl a okomentoval i prezentaci, která byla promítána právě ve škole při jejím stoletém výročí a kterou mnoho z členů kroužku spatřilo vůbec poprvé.

Závěr schůze pak patřil diskusi o plánovaném zájezdu, který tento rok zamíří do Nižboru, a podzimním oslavám jubilea kroužku.